Kulturkompasset | critics of culture events

Strålende opera aften i København Tivoli


KØBENHAVN TOK IMOT KLASSISK MUSIKK

TIVOLI HYLDET PÅ SIN 177 ÅRS BURSDAG LØRDAG AFTEN.

Av Henning Høholt

Der var stor jubel i Konserhust i Tivoli i København lørdag 15 August, hvor man havde lagt opp til hele 2 konserter med Tivoli Copenhagen Phil, som for første gangen på 5 måneder spilte sammen.

 

Dette ble en spesiel konsert, både programmessig og i publikumsoppslutting. Flott var det og den høye kvalitet var der ikke noe å klage over. Kveldens solister var den russisk – danske sopran Yana Klein og Bo Skovhus,  verdensberømt baryton. Kveldens dirigent var Alfred Eschwe, som til daglig er dirigent for Operettehuset i Wien.

Yana Klein innledte, etter de første musiikalske innslagene ved orkestret, med den berømte Viljas arie fra operatten Die Lustige Vitve. Enda en gang fikk vi oppleve den strålende sopran på scenen, det var overbevisende. Deretter var Bo Skovhus sammen med Yana Klein solister i Lippen Schweigen fra 3 akt av operetten Die Lustige Witve av Franz Lehar.

I dagens anledning var der også et glimrende innslag med to av de unge medlemmer fra Tivolis eget musikkorps TIVOLIGARDEN, hvorfra  de  deltok med et vellvalgt stykke med musikk for to vibraphoner av Tom Nybye som selv spiller i orkesteret
. Selvfølgelig med blomster overrakt av to ulastelig kledte enda mindre gardister fra Tivoligarden.

Deretter hadde vi gleden av bl.a. Emmerich Kallmans duett Weisst du es noch fra 2 akt i hans vellkjente Csradassfyrstinnen. Vi fikk også Wien du stadt meine Traume for baryton og som dette operettepars  finale nummer Kallmanns Tanzen mocht Ich fra CsardassfystInnen.

Ellers var der en god ouverure til den kjente Zigeunerbareonen av Johann Strass d.y
. og en del kjente H.C.Lumbye melodier og det hele sluttet med Champagnegaloppen.

 

Henrik Engelbrecht fra Tivoli Copenhagen Phil var kveldens konferansier og ledet oss gjennom kveldens program og plasserte de enkelte numrene godt historisk for oss.

Programmet var innledningen til at ukelangt program med mange klassiske innslag, hvorav de fleste var i Tyvolis Glassal.

 

Samme kvelden var det noe senere, kl. 23,oo, det helt store festfyrverkeri med musikkledsagelse, dette var vellgjort og ga en hel spesiell følelse for denne kvelden på Tivoli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged as: , , , , , , , ,