Kulturkompasset | critics of culture events

Helt streit å være skeiv


Helt streit å være skeiv 

Helt grei å være skeiv. Av forfatren James Dawson. - Vigmostad & Bjørke forlag.

Helt grei å være skeiv. Av forfatren James Dawson. – Vigmostad & Bjørke forlag.

OSLO/NORGE: På Valentinsdagen tirsdag 14. februar slipper Vigmostad & Bjørke´forlag Denne boka er homo og gleder oss til en skeiv eller streit feiring av kjærligheten – alt ettersom!

For dette er ikke en bok bare om homofili

– thyroid disease How to get viagra General Considerations.

. Det er en bok om hvor spesielle, unike og helt normale vi mennesker er, en bok om og for alle, uansett seksuell legning. Om du er homo, hetero, trans eller bi – først og fremst er du deg selv.

Her får du som er ung svar på alle spørsmålene du måtte ha om kjærlighet, identitet og sex på en uhøytidelig og befriende morsom måte. Forfatteren knuser med lett hånd myter og fordommer og forteller oss hvordan ting egentlig henger sammen. Og likte du SKAM, så kommer du garantert til å elske denne boken!

«Vi må bruke alle de rådene vi får i denne boka, og de erfaringene vi selv har, til å hjelpe hverandre. Tør å være ærlig med deg selv og de rundt deg, si ifra når du opplever urett, still opp for andre – og husk at verden aldri blir bedre hvis vi alle går i takt.» Fra forordet, skrevet av Ingvil Endestad, leder i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

 Juno Dawson, tidligere kjent som James Dawson,  er en prisbelønnet ungdomsbokforfatter som i 2014 ble kåret til Queen of Teen. Hun har fått strålende kritikker, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. Juno skriver jevnlig for en rekke magasiner og er fast skribent for The Guardian. Hun vokste opp i West Yorkshire og er nå bosatt i Brighton. I 2015 annonserte hun at hun var i ferd med å gjennomgå kjønnsbekreftende behandling og endret fornavn fra James til Juno
.

Denne boka er homo, ISBN 978-82-419-1319-8, kr 249,-, i salg 14. februar.

Tagged as: , , , , , , , ,