Kulturkompasset | critics of culture events

Mindre betaling uten klær på Met


Mindre betaling uten klær på Met

NEW YORK/USA: Kanskje virker det lidt overraskende her på Kulturkompasset  med en historie, som fortæller, at de nakne medvirkende skal få mindre betaling. Men den er god nok. Denne har vi lånt fra webbsiden til vår meget erfarne kritikerkollega og kulturskribent i Danmark John Christiansen på jcKlassisk.dk – han vet vanligvis hva han skriver om.

Dette er på den berømte Metropolitan Opera i New York som for sesongen 2016-17 fikk sin andre sesong etter hverandre  med underskudd. Imidlertid er dette mindre end sæsonen før, så det går fremad igjen. Operachef Peter Gelb søker imidlertid stadig efter nye områder å spare på. Nå har det vakt speciell opmerksomhet, at han nå har sløyfet et traditionelt, meget specielt tillskud til alle, som på scenen optrer i sparsomt kostume – eller helt uten kostume. Tidligere var det ekstra beløpet for å være naken på scenen 200 dollars pr. kveld, uansett om det gjaldt en statist eller en sanger. Der har så langt alltid vært flest av den første slags – altså statister

preferences may direct a patient to consider local45active coronary heart disease or other significant cialis generic.

.

Første forestilling, som operaen nå sparer litt ekstra penge på, er Offenbachs ”Hoffmanns eventyr”
. Som spilles i øyeblikket og ut oktober, mer presist den 18., 21., 24. og 28. oktober til orientering, – hvis man skulle komme forbi. Det kunne være, fordi Hoffmann synges af Vittorio Grigoli. Av de medvirkende syv balletdansere danser fire uten en “trevl” på kroppen. Det sparer The Met altså 800 dollars pr. opførelse på. Så vidt John Christiansen vet har ingen fagforeninger blandet sig inn enda.

http://www.metopera.org/Discover/Artists/Artist-Pages/Vittorio-Grigolo/

Kulturkompasset har ikke funnet ut om der også fås en reduksjon i prisene for publikum uten klær.

Tagged as: , , , , , , ,