Kulturkompasset | critics of culture events

Back to Broadway på Operaen, Scene 2


Back to Broadway på Operaen, Scene 2

2. og 4. Juli 2015 kl. 18-20.30.

Eli Kristin Hanssveen er en av primus motorene i Back to Broadway på Scene 2 på Operaen 2 og 4. Juli.  Foto Erik Berg.

Eli Kristin Hanssveen er en av primus motorene i Back to Broadway på Scene 2 på Operaen 2 og 4. Juli. Foto Erik Berg.

OSLO/NORWAY: Back to Broadway er en delvis iscenesatt forestilling med høydepunkter fra musikkteater-repertoaret (utdrag fra Follies, A Little Night Music, West Side Story, A Chorus Line, Wicked, Company, Les Misérables, Cabaret m.fl.). 

Showet ledes fra klaveret av musikalspesialist Dan Gettinger, sammen med Nasjonaloperaens egen sopran Eli Kristin Hanssveen.

For det musikal- og operette sultne publikum, er der endelig duket for et par dager med alt godt fra musikal spisekartet.

Et flott initiativ, som fyller lidt ut blant alle dem som sidder og håper på at der på et eller annet tidspunkt vil komme en ny operasjef, som også liker både operette og musikal, slik at vi kan få tilbake noen av de meget “billettsalgbare” kassesuksess operetter, slike som Den Glade Enke, Czardasfyrstinden, Grevinne Mariza, Smilets Land, – for bare å nevne et par, men også kanskje gi publikum muligheten for en stor musikal hvert annet eller tredje år.

– Vell å merke hvis de presenteres i regi av en regissør med god smak. Videre klinger denne typen forestillinger ofte særdeles bra med gode operastemmer, som kan få enda mer ut av de vakre musikalske linjer.

Da vil budsjettet komme enda bedre i balanse, og kanskje operaen vil kunne begynne å konkurrere med balletten i popularitet. Selvom operasjefen forteller at han har 95% belegg, men glemmer at det også kan skylles at han annonserer og selger billetter på forhånd til berømte operaer, hvor folk, før premieren og kritikken allerede har kjøpt billetter til noe de ikke vet hva inneholder. Rent bortsett fra at det er musikken av en komponist som alltid selger billetter til den pågjeldende forestilling.

Initiativet som Back to Broadway representerer er derfor særdeles velkomment, slik at publikum får muligheten for å erindre at der også finnes svært mye strålende og krevende musikk i denne “lillesøster til operaen” genren.  Det spørs bare om man kunne ha lagt opp til enda fler forestillinger, samt til å gjenta suksessen når vinteren kommer.

Uansett Kulturkompasset kommer til å være tilstede og vi gleder oss til en slik vitamin innsprøytning i godt selskap med en lang rekke dyktige medvirkende.

MEDVIRKENDE

Charlotte Cromheeke, Chen Laks, Edvard Mustad, Eli Kristin Hanssveen, Lona Mohr Villadsen Beccau, Maria Bordas, Monica Fossedal Lauritsen, Nils Georg Haugland Nilsen, Ólöf Sigríður Valsdóttir, Rønnaug Sundling, Stine Mari Langstrand

MUSIKALSK LEDELSE, KLAVER OG REGI: Dan Gettinger.

Les også vår kritikk av CDen med Operarier med Eli Kristin Hanssveen og Operaorkestret dirigert av John Helmer Fiore på: http://www.kulturkompasset.com/2013/03/10/stralende-cd-med-operaarier-med-eli-kristin-hanssveen/

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,