Kulturkompasset | critics of culture events

SOLKONGEN og hans hoffSolkongen og hans hoff 
. Ny bok av Herman LIndquist på Schibsted Forlag 


<div title=

apply a negative pressure to the pendulous penis, thus sildenafil citrate injection of alprostadil..

. I handelen fra 21. October.” width=”221″ height=”339″ />

Solkongen og hans hoff
. Ny bok av Herman LIndquist på Schibsted Forlag. I handelen fra 21. October.

Historien om Ludvig 14. og livet i Versailles på slutten av 1600-tallet og begynnelsen av 1700-tallet får dagens hoffskandaler til å blekne. Her er det intriger, maktpolitikk, utroskap og sex så det holder.

For en moderne leser er dette en fantastisk og samtidig fullstendig absurd historie fra den franske barokken. Prakten og skjønnheten ved hoffet var større enn noen gang tidligere, og etiketten var en oppvisning i kunst og kunstighet. Det livet solkongen og hans undersåtter førte var eksentrisk og overdådig.

I denne boken forteller Herman Lindqvist på uforlignelig vis om kongen som er blitt stående som selve innbegrepet av den fullkomne makt. Ludvig 14. inntok tronen allerede som 4-åring og regjerte i hele 72 år. Han var autoritær av natur, fylt av en religiøs overbevisning om eneveldets nødvendighet og rettmessighet. Noe som kommer til uttrykk i ordene som er tillagt ham: ”Staten, det er jeg”.

– –

Herman Lindqvist.jpgHerman Lindqvist (f. 1943) begynte sin karriere som journalist og var krigskorrespondent i mange år, før han i 1990 ble forfatter på heltid. Han har skrevet rundt 50 bøker, fremfor alt historiske verk og biografier
. Schibsted Forlag har tidligere utgitt:
Napoleon, Colombus, Revolusjon, Madame de Pompadour, Karl Johan og Historien om Spania.

Fakta om boken:

Solkongen – Historien om Ludvig 14., oversatt av Henrik Eriksen, ISBN: 978-82-516-5512-5, ib., kr 369,-, i salg 21. oktober
. Schibsted Forlag.

Tagged as: