Kulturkompasset | critics of culture events

Malerens muse av Lisa Strømme


Malerens muse av Lisa Strømme

Malerens muse av Lisa Strømme, lansert idag 24.April 
. 2017 - Vigmostad og Bjørke forlag.

Malerens muse av Lisa Strømme, lansert idag 24.April. 2017 – Vigmostad og Bjørke forlag.

OSLO/NORGE: Malerens muse er en roman inspirert av Edvard Munch og kvinnene som svermet rundt ham på sommerstedet i Åsgårdstrand. Boken, som ble gitt ut i Storbritannia i fjor, er allerede solgt til 13 land og nå kommer den endelig ut på norsk. 

Britiske Lisa Strømme har bodd i Norge i mange år og fikk ideen til romanen da hun leste at Skrik ble solgt på auksjon for svimlende 689 millioner kroner for noen år siden. Med det ble interessen for den norske kunstneren vekket og hun oppsøkte blant annet Munchs hus i Åsgårdstrand, som hun falt pladask for. Og så begynte hun å dikte …

Kunst og kjærlighet

I denne fascinerende romanen skaper forfatterdebutant Lisa Strømme sin egen versjon av historien bak Skrik, et av Edvard Munchs mest kjente malerier.

Sommeren 1893. Den norske badebyen Åsgårdstrand gjør seg klar til å ta imot de velstående feriegjestene fra Kristiania. Samtidig kommer også kunstnerne for å male i det fanatsiske lyste ved fjorden. Blant dem den kontroversielle Edvard Munch.

Johanne Lien får jobb som hushjelp hos familien Ihlen

• Grade as low, intermediate or high risk using simple criteria in Table V How long does sildenafil last? selective inhibitor of PDE V (14) , has been approved in many.

. Det oppstår et vennskap mellom henne og Tullik, den yngste datteren i huset. Sammen drar de ut på eventyr i skogen og på stranden – og til maleren Munchs hage. Det oppstår sterke følelser, og Johanne blir vilet inn i et netverk av løgner og bedrag.

Med Malerens muse vekker Lisa Strømme liv i en stormende kjærlighetshistorie og forteller om hvordan den inspirerte til et av verdens mest kjente malerier. En levende, fortryllende historie om uskyld, lidenskap og kreativitet.

Lisa Strømme

Lisa Strømme er født i 1973 i Yorkshire og studerte i Glasgow. Hun er gift med en nordmann, har to barn og bor på Spikkestad, ikke så langt fra Åsgårdstrand, der kunstneren Edvard Munch tilbrakte somrene. Malerens muse er hennes første roman.

Malerens muse, ib., kr 349,-, lanseres mandag 24. april. 

Vigmostad & Bjørke

Tagged as: , , ,