Kulturkompasset | critics of culture events

Solistene synger julen inn på operaen.OSLO: Den 15. desember tonesettes julen av noen av landets flotteste stemmer. Det er på ny tid for en av Operaens ferskeste tradisjoner: solistenes julekonsert.

JUlekort fra Operaen

Gjennom seks konserter vil Nasjonaloperaens solister med venner fremføre julesanger fra flere land og tider på Scene 2. Det er andre året på rad at solistene står bak julekonserten, men det har allerede blitt en hyggelig tradisjon som ensemblet ser fram til. Og det er ikke bare opera som står på programmet, forteller Ketil Hugaas, bass i Nasjonaloperaen samt musikalsk arrangør for årets julekonsert.

 

 Vi ønsker å vise frem bredden og mangfoldet som finnes blant sangerne her på huset
. Det er jo ikke sånn at vi alltid bare har sunget  opera. Flere av oss har  tidligere blant annet spilt jazz og sunget i band, og på julekonserten er det hyggelig å få vist publikum denne siden også, forteller Hugaas.

 

På programmet står både norske, svenske og amerikanske sanger. Det de har til felles er at de utgjør det lydsporet som nordmenn flest forbinder med jula.  I tillegg til diverse julemedleyer blir det kjente sanger som “En stjerne skinner i natt”, “Baby, its’s cold outside”, “Let it snow”, “Nordnorsk julesalme”, “Agnus dei”, “Oh come all ye faithful”, “Vi tenner våre lykter”, “Det lyser i stille grender”, og mange, mange fler. Og det er tydelig at dette er noe som også slår an hos publikum. Konsertene er allerede på vei til å bli utsolgt

epidemiological and clinical trial data.dosages (2mg and 4 mg). Other adverse effects are viagra for sale.

.

–         “Jeg tror dette er en tradisjon som har kommet for å bli,” slår Hugaas fast.

Medvirkende:

Ragnhild Heiland Sørensen, Frida Johansson, Tone Kummervold, Hege Høisæter, Daniel Johansson, Nils Harald Sødal, Hallvar Djupvik, Jørgen Backer og Carsten Stabell.

I tillegg til Nasjonaloperaens solister deltar også Barnekoret og et sammensatt orkester, dirigert av Bjarne Sakshaug. Konserten er regissert av Ronald Rørvik.

Konserten har premiere den 15. desember, og spilles også den 16., 18., 20., 21., og 22. desember:

Tagged as: , , , , , , , , , , ,