Kulturkompasset | critics of culture events

CODA FESTIVALEN 2015


CODA FESTIVALEN 2015

14. – 25. oktober

NORDENS STØRSTE DANSEFESTIVAL – den 10ende i rekken.

20 PRODUKSJONER FRA 20 LAND, 40 FORESTILLINGER FORDELT PÅ 20 ARENAER

OSLO/NORGE: Årets CODA festival krysser grenser og bygger broer rundt temaene identitet, tilhørighet og hjem.

Den monumentale multimedia installasjonen La Zon-Mai (Vrengt Hus) av Sidi Larbi CherkaouiGilles Delmas åpner årets festival i Rådhuset i Oslo.

I krysningspunktet mellom arkitektur, tredimensjonal kunst og dans handler dette slående verket om identitet, territorium og grenser.

La Zon-Mai (Vrengt Hus) av Sidi Larbi Cherkaoui & Gilles Delmas åpner årets festival i Rådhuset i Oslo.

La Zon-Mai (Vrengt Hus) av Sidi Larbi Cherkaoui & Gilles Delmas åpner årets festival i Rådhuset i Oslo.         14. Oktober. kl

• Ejaculationpatient. Is this patient able to resume the exercise of generic viagra online.

. 20.30.

Dansens verden handler om et unikt globalt fellesskap som uanstrengt krysser nasjonale landegrenser og språk i kraft av et universelt vokabular som vi alle forstår. Årets program lar publikum oppleve et globalt dansefellesskap i form av personlige historier fra ulike verdenshjørner
. Vi får se dansekunst fra hele verden som utvider vår forståelse av dansens form gjennom å la dans, livemusikk, filosofi, teater og visuell kunst ta plass.

Årets program

Mens humor har vært et viktig våpen mot diskriminering og fordommer i britisk-indiske Hetain Patels arbeider, ønsker algerisk-franske Nacera Belaza å skape forsoning gjennom dansens spiritualitet og evne til å forene. I Ulf Nilsengs Be-longing omhandles identitet og annerledeshet gjennom de homofiles og døves opplevelse av “hjem”, hvor tilhørighet som et identitetsskapende element får nye betydninger.

Lise Nordal, festivaldirektør & kunstnerisk leder

Lise Nordal, festivaldirektør & kunstnerisk leder

Programmet inkluderer blant annet indonesisk dans og gamelanmusikk, fransk-arabisk hip hop, libanesisk-norsk samtidsdans- og konsertforestilling, film- og interaktiv teknologi, flere norske urpremierer, og avslutter med en forrykende opprørsk kongolesisk scenekunstforestilling:

Coup Fatal signert Alain Platel / les ballet C de la B.

Nytt av året er CODAhaus i samarbeid med Kulturhuset Hausmania, og CODA+ – et tilbud for seniorer og eldre på bo- og servicesentre.

I tillegg tilbyr festivalen workshops, seminarer, utendørs stunt, med mer.

Les om hele CODA festivalen på festivalens nettsider www.codadancefest.no

Tagged as: , , , , , , , , , ,